Inschrijven nieuwsbrief
Volg ons overal
 

Warmtepomp

warmte-luchtpomp

Warmtepomp

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst door middel van arbeid. Net als de cv-ketel is een warmtepomp een verwarmingsinstallatie, maar de manier van verwarmen is compleet anders.

Vaak wordt er bij een warmtepomp gebruik gemaakt van lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming. Dit is een zeer comfortabele en energiezuinige manier van verwarmen. Omdat u vooral elektriciteit gebruikt in plaats van gas, bespaart u op uw energierekening en is het bijzonder milieuvriendelijk.

 

Return On Energy heeft lucht/water warmtepompen; apparaten waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning.

Lucht/water warmtepompen

Een hybride lucht/water warmtepomp is een apparaat waarmee warmte uit omgevingslucht wordt omgezet in warmte voor de verwarming van een woning. U bespaart daarmee op uw energierekening en het is zeer milieuvriendelijk.

 

Het toestel bestaat uit een warmtepompdeel en een cv-deel. Het warmtepompdeel onttrekt en transporteert warmte uit omgevingslucht naar de woning. De cv-ketel heeft twee functies: bereiding van warm tapwater en – bij een hoge verwarmingsvraag – bijverwarmen of overnemen als het bijvoorbeeld een paar graden vriest. Onze toestel is zó krachtig dat u het cv-deel nauwelijks meer nodig heeft om bij te springen voor het verwarmen.

doorsnede warmte luchtpomp

Weten wat u met een warmtepomp bespaart? Wij helpen u graag!