Inschrijven nieuwsbrief
Volg ons overal
 

Windenergie

Ridge Blade

WINDENERGIE

De RidgeBlade windturbine is een uniek en innovatief ontwerp. De speciaal ontwikkelde en gepatenteerde vormgeving biedt een eenvoudige en betaalbare oplossing om op iedere locatie met windkracht elektriciteit op te wekken. Door het unieke ontwerp van de windturbine wordt er ook bij relatief lage windsnelheden een stabiele energieproductie gerealiseerd.

VOOR ZAKELIJK EN PRIVÉ GEBRUIK

De RidgeBlade is verkrijgbaar in 2 modellen; de RB2, een grotere generator geschikt voor een industriële omgeving en de RB1, een kleinere uitvoering (lagere hoogte) voornamelijk ontwikkeld voor gebruik op woonhuizen.

.

Bekroond ontwerp

Het ontwerp van de RidgeBlade is gebaseerd op het lift-effect wat ontstaat wanneer wind zich langs het schuine dakvlak omhoog richting de nok verplaatst. Dit is een natuurkundig principe waarbij de gemeten windsnelheid bij de nok tot wel drie keer sneller kan zijn dan de gemeten snelheid in het open veld. Plaatsing van een turbine in het gebied met deze sterke luchtstroming betekent dat hier maximaal 9 keer meer energie beschikbaar is dan bij een HAWT (Horizontale As Wind Turbine).

MINIMALE GELUIDPRODUCTIE

Het ontwerp van de RidgeBlade is een geavanceerd stuk aerodynamica. De voordelen van dit ontwerp
zijn een minimale geluidproductie en een beperking van de rotorsnelheid bij hogere windsnelheden. Het geluidsniveau loopt max. op tot ca. 65 dB op 1 meter bij volvermogen (LET OP!! De nok van het dak bevindt zich doorgaans op ca. 8 meter, daarmee is de Ridge- Blade dus nauwelijks hoorbaar, ruim < 10dB).

 

De RidgeBlade generator bereikt zijn maximale vermogen (energie productie) bij een windsnelheid van slechts 40 km/h. Waait het harder, dan wordt de rotorsnelheid automatisch geremd door de hogere winddruk. De RidgeBlade is met succes getest zowel in een windtunnel als op locatie aan de kust bij wind- snelheden van meer dan 160 km/h (we spreken over windkracht 12 vanaf 117 km/h windsnelheid).

 

Onlangs is er een artikel gepubliceerd in het vakblad E&I. Lees hier het artikel over de technologie van de RidgeBlade windturbine.

Meer informatie over de Ridge Blade? Wij helpen u graag!