Ik wil geen terugleverkosten voor mijn zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan lever je ongetwijfeld veel stroom terug aan het net en krijg je waarschijnlijk te maken met terugleverkosten. Dat wil je natuurlijk liever niet. Lees snel verder. Want wij hebben de oplossing voor je.

Meer dan 15 jaar ervaring

Kortom, een team van adviseurs en installateurs waar je op kunt vertrouwen.

Persoonlijk advies van onze experts

We kijken naar jouw unieke energiesituatie. En geven advies op maat voor zo laag mogelijke energiekosten.

Partner van A-merken

Er is dus altijd een merk en product dat perfect past bij jouw woning en jouw wensen.

Maak slim gebruik van je overtollige zonnestroom

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energierekening. Maar als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, kun je te maken krijgen met terugleverkosten van je energieleverancier. Hoe meer je teruglevert, hoe hoger die kosten kunnen zijn. Zo probeert je energieleverancier je te stimuleren om meer zelf te verbruiken in plaats van terug te leveren. Gelukkig zijn er slimme oplossingen om die kosten te voorkomen. Wij geven je graag advies en kunnen ook alles voor je installeren en onderhouden

Zo voorkom je terugleverkosten

Je kunt terugleverkosten voorkomen door al je opgewekte stroom zelf te gebruiken of op te slaan voor later gebruik.

  • Thuisbatterij: sla je extra energie op om later te gebruiken.
  • Waterbatterij: warm overdag je water op met overtollige zonnestroom en gebruik het s'avonds.
  • Laadpaal: koppel je laadpaal aaan je zonnepanelen. Zodra je meer stroom opwekt dan je gebruikt, gaat de paal automatisch je auto laden.

Welke producten heb je hiervoor nodig?

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan even contact met ons op.

Hoe kies ik een betrouwbare installateur?

Het kiezen van een betrouwbare installateur is essentieel voor een succesvolle en veilige installatie van je energiesystemen. Begin met het controleren van certificeringen en vergunningen; zorg ervoor dat de installateur erkend is door instanties zoals SEI of InstallQ. Vraag vervolgens om referenties en zoek online naar recensies om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van eerdere klanten.

Zijn zonnepanelen nog wel voordelig?

Ja, zonnepanelen zijn voor bijna iedereen nog altijd een topkeuze. Ze zijn niet alleen goed voor de planeet, ze zijn ook goed voor je bankrekening. Ze gaan zo’n 25 jaar mee. Omdat je de kosten er al na 4 tot 6 jaar uit hebt, profiteer je daarna van gratis, groene stroom. Van de stroom die je zelf opwekt, gebruik je ongeveer 30% meteen. Handig, want voor die stroom hoef je niet te betalen aan een energiebedrijf. Het slimste is om de stroom die je opwekt gelijk te gebruiken of op te slaan in een thuisbatterij voor als de zon niet schijnt. Zo bespaar je nog meer, vooral als regels rondom terugleverkosten en de saldering veranderen.

Hoe kan ik geld verdienen met een thuisbatterij?

Om optimaal te verdienen met je thuisbatterij, is het belangrijk deze op te laden met gratis energie van jouw zonnepanelen of goedkope energie van het net. Met een dynamisch energiecontract kunnen energieprijzen elk uur veranderen. Onze Bliq Energiemanager helpt je hierbij: het laadt jouw batterij automatisch op wanneer de energie het goedkoopst, of zelfs gratis is. Hier zijn de manieren waarop je vervolgens geld kunt verdienen:

  • Gebruik goedkope energie: Je kunt de opgeslagen goedkope energie zelf gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn. Onze Bliq Energiemanager regelt dit automatisch voor je.
  • Verkoop energie terug aan het net: Wanneer de energieprijs hoog is, kun je de energie uit jouw batterij terugleveren aan het net. Dit wordt ook wel ‘handelen op de EPEX’ genoemd. Ook dit wordt automatisch geregeld door de Bliq Energiemanager.
  • De onbalansmarkt: Energiebedrijven kunnen je betalen voor het gebruik van de capaciteit van jouw batterij om het energienet in balans te houden. Dit biedt een extra manier om geld te verdienen met jouw thuisbatterij, en weer, onze Bliq Energiemanager handelt dit automatisch voor je af.

Hoe profiteer ik van de subsidie op warmtepompen?

Je kunt de subsidie voor warmtepompen aanvragen via de website rvo.nl. Het gaat om de ISDE-subsidie. Hiervoor heb je twee dingen nodig, je DigiD en onze factuur. Uiteraard helpen we je hier graag bij.

Hoe vraag ik een subsidie aan voor duurzame energie-installaties?

Subsidies kun je aanvragen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het proces omvat het indienen van een aanvraagformulier en het verstrekken van relevante documentatie, zoals facturen en specificaties van de geïnstalleerde systemen. Ook heb je een DigiD nodig.

Plan nu een vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, thuisbatterijen of energiemanagementsystemen?  Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze experts. Of neem direct contact met ons op