Profiteer slim van de schommelende tarieven voor elektriciteit en ga handelen op de energiemarkt. Door op te laden als de tarieven laag zijn en terug te leveren als de tarieven hoog zijn.
Kortom, een team van adviseurs en installateurs waar je op kunt vertrouwen.
We kijken naar jouw unieke energiesituatie. En geven advies op maat voor zo laag mogelijke energiekosten.
Er is dus altijd een merk en product dat perfect past bij jouw woning en jouw wensen.
Veel huiseigenaren vragen zich af of een thuisbatterij wel een slimme investering is. Is mijn energieverbruik wel geschikt voor een batterij? Hoeveel kost de installatie en wat zijn de onderhoudskosten? Kunnen mijn zonnepanelen wel worden aangesloten op een batterij? Is een thuisbatterij wel rendabel? Levert een thuisbatterij wel voldoende energie tijdens een stroomuitval? Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij? We geven graag antwoord op al je vragen. Neem contact met ons op. Of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Dan kunnen we meteen bekijken of jouw woning geschikt is voor een thuisbatterij.
Momenteel zijn er geen subsidies voor een thuisbatterij. Het Nationaal Warmtefonds biedt wel de optie aan om een lening tegen een lage rente te krijgen voor de aankoop van een thuisbatterij. Ook kan je 21% BTW terugvragen als je de batterij gebruikt in combinatie met een dynamisch energiecontract.
Om optimaal te verdienen met je thuisbatterij, is het belangrijk deze op te laden met gratis energie van jouw zonnepanelen of goedkope energie van het net. Met een dynamisch energiecontract kunnen energieprijzen elk uur veranderen. Onze Bliq Energiemanager helpt je hierbij: het laadt jouw batterij automatisch op wanneer de energie het goedkoopst, of zelfs gratis is. Hier zijn de manieren waarop je vervolgens geld kunt verdienen:
Een thuisbatterij kan zeker dienen als een noodstroomvoorziening om te voorkomen dat je zonder stroom komt te zitten tijdens een stroomuitval. Wanneer er een stroomstoring optreedt, kan een thuisbatterij jouw huis en aangesloten apparaten tijdelijk voorzien van stroom. Hierdoor blijven belangrijke apparaten zoals verlichting, koelkasten en beveiligingssystemen werken.
Let op: niet iedere thuisbatterij is geschikt als noodstroomvoorziening. Wij adviseren je graag vrijblijvend over de beste optie voor jouw situatie.
Er zijn specifieke regels voor het opslaan van energie in thuisbatterijen, waaronder veiligheidsvoorschriften en eisen voor de aansluiting op het elektriciteitsnet. Je moet een thuisbatterij aanmelden bij je netbeheerder voor je deze gebruikt. Dit geldt voor elke thuisbatterij die is aangesloten op het stroomnet (vanaf een vermogen van 0,8 kWh).
Ja, er zijn strikte veiligheidsvoorschriften voor de installatie van thuisbatterijen, waaronder brandveiligheidsnormen en elektrische veiligheidseisen. Hier houden we bij Return on Energy uiteraard rekening mee bij het installeren van jouw batterij.
Wil je meer weten zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, thuisbatterijen of energiemanagementsystemen? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze experts. Of neem direct contact met ons op