Ik wil mijn stroomkosten verlagen

Je stroomkosten verlagen kan op drie manieren: minder stroom verbruiken, goedkopere stroom verbruiken en zelf stroom opwekken. Wij kunnen je overal bij helpen. Wij weten waar de kansen liggen. En met onze slimme producten wordt je energierekening elke maand een stukje lager.

Meer dan 15 jaar ervaring

Kortom, een team van adviseurs en installateurs waar je op kunt vertrouwen.

Persoonlijk advies van onze experts

We kijken naar jouw unieke energiesituatie. En geven advies op maat voor zo laag mogelijke energiekosten.

Partner van A-merken

Er is dus altijd een merk en product dat perfect past bij jouw woning en jouw wensen.

Slimme producten voor slimme kostenverlaging

Er komen steeds meer slimme producten op de markt waarmee je je stroomkosten flink kunt  verlagen. Zo is een eigen laadpaal voor je auto al een stuk voordeliger dan een openbare laadpaal. Met een thuisbatterij kun je goedkoop stroom opslaan en gebruiken wanneer de tarieven weer hoger zijn. Of verkoop je opgeslagen stroom aan het net, zodat je ook nog winst maakt. De meest duurzame investering blijft zonnepanelen. Waarbij je direct gratis stroom krijgt van je dak. Hoe beter al die systemen met elkaar samenwerken, hoe lager je stroomkosten. Wij helpen je hierbij. We geven vrijblijvend advies en we kunnen alles voor je installeren en onderhouden.

Energiemanagement: meten is weten

Zet naast al je slimme systemen ook een slim energiemanagementsysteem. Hoe meer inzicht je hebt in je verbruik, hoe meer je kunt besparen. Wij installeren zo’n kastje voor je in je meterkast. Je ziet dan meteen waar al je energie naartoe gaat. Vervolgens kun je zelf stappen ondernemen. Zoals stroomslurpende apparaten vervangen door energiezuinige modellen. Of de was doen op momenten dat de stroom goedkoper is.

Welke producten heb je hiervoor nodig?

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan even contact met ons op.

Is het interessant om een lening te nemen?

Voor het aanschaffen van zonnepanelen is een investering nodig. Heb je dit bedrag niet op je rekening staan dan kun je zonnepanelen huren waarbij je een vast bedrag per maand betaalt, maar dit is duur, waarschuwt de Consumentenbond. Als je je panelen huurt is je rendement op de lange termijn veel lager, en zit je al gauw 10 tot 15 jaar vast aan een huurcontract. Een betere optie is je zonnepanelen te financieren, door een (groene) lening af te sluiten. Hiermee geniet je van alle voordelen die eigenaren ook hebben zoals bijvoorbeeld de BTW-teruggave. Je betaalt dan net als met huur een maandelijks bedrag, maar de zonnepanelen worden daarmee wel jouw eigendom. Kijk bijvoorbeeld bij het Warmtefonds voor leningen met zeer lage rentes.

Zijn zonnepanelen nog wel voordelig?

Ja, zonnepanelen zijn voor bijna iedereen nog altijd een topkeuze. Ze zijn niet alleen goed voor de planeet, ze zijn ook goed voor je bankrekening. Ze gaan zo’n 25 jaar mee. Omdat je de kosten er al na 4 tot 6 jaar uit hebt, profiteer je daarna van gratis, groene stroom. Van de stroom die je zelf opwekt, gebruik je ongeveer 30% meteen. Handig, want voor die stroom hoef je niet te betalen aan een energiebedrijf. Het slimste is om de stroom die je opwekt gelijk te gebruiken of op te slaan in een thuisbatterij voor als de zon niet schijnt. Zo bespaar je nog meer, vooral als regels rondom terugleverkosten en de saldering veranderen.

Hoe kan ik geld verdienen met een thuisbatterij?

Om optimaal te verdienen met je thuisbatterij, is het belangrijk deze op te laden met gratis energie van jouw zonnepanelen of goedkope energie van het net. Met een dynamisch energiecontract kunnen energieprijzen elk uur veranderen. Onze Bliq Energiemanager helpt je hierbij: het laadt jouw batterij automatisch op wanneer de energie het goedkoopst, of zelfs gratis is. Hier zijn de manieren waarop je vervolgens geld kunt verdienen:

  • Gebruik goedkope energie: Je kunt de opgeslagen goedkope energie zelf gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn. Onze Bliq Energiemanager regelt dit automatisch voor je.
  • Verkoop energie terug aan het net: Wanneer de energieprijs hoog is, kun je de energie uit jouw batterij terugleveren aan het net. Dit wordt ook wel ‘handelen op de EPEX’ genoemd. Ook dit wordt automatisch geregeld door de Bliq Energiemanager.
  • De onbalansmarkt: Energiebedrijven kunnen je betalen voor het gebruik van de capaciteit van jouw batterij om het energienet in balans te houden. Dit biedt een extra manier om geld te verdienen met jouw thuisbatterij, en weer, onze Bliq Energiemanager handelt dit automatisch voor je af.

Hoe profiteer ik van de subsidie op warmtepompen?

Je kunt de subsidie voor warmtepompen aanvragen via de website rvo.nl. Het gaat om de ISDE-subsidie. Hiervoor heb je twee dingen nodig, je DigiD en onze factuur. Uiteraard helpen we je hier graag bij.

Hoe werkt de salderingsregeling voor zonnepanelen?

De salderingsregeling houdt in dat de opgewekte elektriciteit wordt verrekend met je verbruik. Je betaalt alleen voor het netto verbruik (verbruik min teruglevering) en eventuele overschotten worden vaak tegen een lager tarief vergoed.

Plan nu een vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen, thuisbatterijen of energiemanagementsystemen?  Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze experts. Of neem direct contact met ons op